Waarom is zelfzorg zo belangrijk?

Generation4-happy-plantjes-nieuws

Take care, give care

Om goed voor anderen te kunnen zorgen, moet je eerst en vooral goed voor jezelf zorgen. Met deze boodschap én onze happy plantjes trokken we naar ziekenhuizen en woonzorgcentra. Wanneer je lekker in je vel zit, presteer je automatisch beter op het werk. Het komt er op neer om je energie goed te managen.

Energiemanagement

Wat geeft jou energie? Sport? Een nieuwe skill leren? Wat kost jou energie? Hoge werkdruk? Een discussie? Mensen die dit goed begrijpen slagen er in om de balans in evenwicht te houden. Zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak.

Gezonde voeding

Eet zoveel mogelijk echte, natuurlijke, onbewerkte producten zoals groenten, fruit, noten, vis. Ben je veggie of vegan? Zorg dan zeker voor voldoende plantaardige eiwitten. Weet wat je eet én eet de regenboog. Oranje wortelen, groene broccoli... alle kleuren hebben hun functie. 


Goed slapen

Zorg voor een rustige, geluidsarme en donkere slaapkamer. Snurkt je partner? Dan kunnen oordopjes met noise cancelling soelaas bieden. Heb je moeite met inslapen? Een goed boek helpt, een saai boek doet het nog beter. 

Meer bewegen

Zwemmen in het werk? Lopen achter de feiten? Helaas, dat is het niet. Met een kleine wandeling tijdens je lunchpauze of dansen op je favoriete summertrack kom je al een heel eind.

Extra me-time

Geen tijd? Druk, druk, druk? Plan gewoon elke week een vast moment in om jezelf helemaal in de watten te leggen... en kijk wat er gebeurt.

Natasja

Natasja

Brand Communications Expert